0 Descriere.

In jos

0 Descriere.

Mesaj  EnSabahNur2 la data de 2015-10-08, 11:26 am

- Aici voi posta anumite cuvinte, definitia lor din DEX si definitia personala.
- De ce fac asta? Pentru ca am observat ca unii oameni nici macar nu stiu definitia oficiala a unor cuvinte foarte des utilizate si importante, si le folosesc gresit.
- Realitatea in sine exista dintotdeauna, apoi s-a inventat limbajul uman. Unui obiect, unei actiuni, unui fenomene si asa mai departe, ii s-a atribuit un cuvant sau mai multe. In concluzie acel obiect, acea actiune, acel fenomen si asa mai departe, este numit prin acel cuvant sau cuvinte, si invers, acel cuvant sau cuvinte reprezinta acel obiect, acea actiune, acel fenomen si asa mai departe. De multe ori apare problema ca acel obiect, acea actiune, acel fenomen, nu sunt foarte bine intelese si odata cu asta definitia cuvantului este incompleta sau chiar gresita.

- Mai sus am precizat ca unui obiect, unei actiuni, unui fenomen si asa mai departe, ii s-a atribuit un cuvant sau mai multe. Acest lucru este ok.
-- De exemplu un obiect este numit diferit in functie de regiune ( regionalism ) sau de limba, dar toate acele cuvinte reprezinta acel obiect, actiune, fenomen si asa mai departe. Definitile tuturor acelor cuvinte reprezinta acelasi obiect. Ceea ce este bine.
- Marea problema este atunci cand obiecte diferite, actiuni diferite, fenomene diferite si asa mai departe, primesc acelasi cuvant. Acest lucru nu este bun.
-- De exemplu, actiuni diferite sunt numite la fel, un cuvant reprezinta actiuni diferite. Definitia unui cuvant reprezinta actiuni diferite. Ce-i asta? O prostie!
- Un obiect, o actiune, un fenomen si asa mai departe este ce este, are o singura definitie si pot avea mai multe denumiri. Un cuvant nu trebuie sa aiba mai multe definitii, nu trebuie sa reprezente mai multe obiecte diferite, actiuni diferite, fenomene diferite si asa mai departe, pentru ca apar probleme in a intelege realitatea.

- Am sa postez topicuri cu anumite cuvinte, definitia lor oficiala si definitia personala, am sa fac legaturi intre unele cuvinte si am sa postez si topicuri cu aceste cuvinte impreuna, pentru a intelege mai bine legatura dintre ele.
avatar
EnSabahNur2
Admin

Posts : 509
Join date : 12/11/2010
Age : 29
Location : Romania, Cluj, Cluj-Napoca

Vezi profilul utilizatorului http://ensabahnur2.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum